header image

Retailmanager

Retailmanager

Wil jij graag zelf een winkel beheren? Lijkt het je leuk om medewerkers aan te sturen en kijk je niet op tegen administratieve taken? Dan is de opleiding Retailmanager echt iets voor jou!

Het beroep

Als retailmanager beheer je een filiaal van een winkelketen of een zelfstandige winkel. Je hebt te maken met alle kanten van bedrijfsvoering. Van administratie tot personele zaken. Je weet hoe je je koopwaar moet presenteren en je weet alles over voorraadbeheer en (online) verkoop. Je bent klantgericht, sociaal, ondernemend, representatief en assertief. Je hebt een professionele instelling, je bent servicegevoelig en je vindt dienstverlening aan de klant belangrijk. Je hebt als filiaalmanager een aansturende en uitvoerende rol. Je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket, voor je medewerkers en de resultaten van je vestiging. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en speelt hierop in. Als retailmanager voer je taken op eigen initiatief uit binnen de kaders van het hoofdkantoor.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 4

3 jaar

BOL

Retailmanager BOL

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘Als retailmanager heb je met alle aspecten van bedrijfsvoering te maken. Dat maakt dit werk afwisselend!’

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl of gl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

img
img
img
img
img
img
img
img

De opleiding

De opleiding is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Het eerste halfjaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding Retail Manager. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je, afhankelijk van de gekozen richting, denken aan vakken als het voeren van verkoopgesprekken en administratie. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf. 

Kans op werk

In het Noorden heb je na de studie Retail Manager voldoende kans op een baan. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.