header image

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Kies je voor de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening, dan maak jij jezelf onmisbaar in het dagelijks reilen en zeilen van verschillende bedrijven. Jij zorgt ervoor dat gebouwen er zowel vanbinnen als vanbuiten strak uitzien en alles op rolletjes loop.

Het beroep

Het beroep van medewerker facilitaire dienstverlening is heel divers. Je houdt je bezig met het onderhoud, de bevoorrading, de catering en het zijn van gastheer of gastvrouw in een gebouw. Je weet hoe je poststukken moet afhandelen en je weet alles over onderhoud, inrichting en aankleding van gebouwen.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 2

2 jaar

BOL

Medewerker Facilitaire Dienstverlening BOL

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘We hebben op school een prachtig praktijklokaal’

Toelatingseisen niveau 2

Voor de opleiding op niveau 2 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl, gl, kl, bl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een entree-diploma, of
– een AKA-diploma, of
– een mbo-diploma op niveau 1.

Dienstverlening

De opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening valt onder de sector Dienstverlening. Werk je in deze sector dan hebben je werkzaamheden een ondersteunend karakter. De inhoud van je werk is afhankelijk van de soort organisatie waar je in werkt. Je kunt binnen de sector in diverse organisaties aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan een school, een zorg- of overheidsinstelling of een groot bedrijf. De doelgroep waarmee je te maken hebt is erg divers en varieert in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie. Werk je in de dienstverlening dan is het belangrijk dat je een ondersteunende, dienstverlenende houding hebt en dat je servicegericht bent. Je houdt rekening met en speelt in op de behoefte en verwachtingen van je klant. Ook is het belangrijk dat je sociaal en integer bent.

De opleiding

De opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening is op niveau twee en duurt twee jaar. Elk schooljaar heeft vier periodes van ongeveer tien weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er ook veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage).

Kans op werk

Na de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening is de kans op werk in het Noorden van het land matig. Op de site kiesMBO.nl, een website van de onafhankelijke stichting SBB, krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt per regio. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

img
img
img
img