header image

Office & Management Support Specialist

Office & Management Support Specialist

Deze opleiding heette voorheen ‘Managementassistant’.

Is dit iets voor mij?

Ben jij communicatief vaardig? Vind je het leuk om te organiseren en zet je graag de puntjes op de i? Dan is de opleiding Office & Management Support Specialist echt iets voor jou.

Het beroep

Als office & management support specialist neem je de directie veel werk uit handen. Je hebt veel afwisselende taken, zoals de agenda opstellen, vergaderingen notuleren en correspondentie verzorgen. Een andere belangrijke taak is het organiseren van bijeenkomsten. Daarnaast maak je afspraken en houd je in de gaten dat werkzaamheden op tijd klaar zijn. Je bent de steun en toeverlaat van jouw leidinggevende. De office & managent support specialist is het aanspreekpunt voor mensen die in contact willen komen met de directie. Je schat in welke informatie belangrijk voor hun is. Daarom moet je goed weten wat er allemaal speelt in de organisatie. Als office & management support specialist ben je communicatief zeer vaardig en kan je goed zelfstandig werken.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 4

3 jaar

BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘Ik vind het leuk om evenementen te organiseren. Heerlijk als alles goed verloopt!’

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl of gl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

De opleiding

De opleiding is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Het eerste halfjaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding Office & Management Support Specialist.
Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je denken aan vakken als vergadertechnieken of agendabeheer. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Je wordt bijvoorbeeld gevraagd een congres te organiseren of vergaderingen te notuleren. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

Op de site kiesMBO krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.