header image

Stage (BPV)

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Een belangrijk deel van een MBO-opleiding bestaat uit het lopen van stages. Dit noemen wij ook wel de beroepspraktijkvorming (BPV). De BPV is het onderwijs dat plaatsvindt in de praktijk van het beroep, dus in een bedrijf of organisatie.

Kijk hiernaast voor meer informatie over de beroepspraktijkvorming binnen jouw sector.

Stagediscriminatie

Een stage is een belangrijk onderdeel van jouw professionele ontwikkeling. Daarom moet je je goed en veilig voelen bij een stagebedrijf. In de meeste gevallen is dat ook zo. Toch krijgen MBO studenten soms te maken met stagediscriminatie.

Wat is (stage)discriminatie?
Iedereen verdient een gelijke kans tijdens het stagelopen of bij het zoeken naar een stage. Helaas blijkt dat niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt dat studenten worden beoordeeld op basis van kenmerken als afkomst, leeftijd, religie, seksuele voorkeur, geslacht of beperking. Dit is stagediscriminatie en dat mag niet.

Ervaar je stagediscriminatie?
Wat als je als student te maken krijgt met discriminatie op je stage of tijdens het solliciteren naar een stageplaats? Dat is heel naar en vervelend voor je en mag niet gebeuren. Je kunt daar melding van maken. De school komt dan in actie en neemt de regie over de afhandeling van jouw melding. Als jij een melding doet gaan wij er uiteraard vertrouwelijk mee om.

Met behulp van de stagediscriminatie-meldwijzer weet je welke stappen je kunt nemen. De meldwijzer staat in de bijlage op deze pagina.

Meld stagediscriminatie
Via het onderstaande formulier kun je melding maken van stagediscriminatie. De ingevulde gegevens gebruiken wij om contact met je op te nemen.

Meldpunt stage discriminatie

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Waarop werd je gediscrimineerd?
Max. bestandsgrootte: 64 MB.