header image

Allround Assistant Business Services

Allround Assistant Business Services

Deze opleiding heette voorheen ‘Financieel Administratief Medewerker en Office Assistant’.

Past dit bij jou?

Houd je van mensen helpen en dan voornamelijk op kantoor? Houd jij van aanpakken, organiseren en plannen en vind je veel zaken interessant? Dan is de opleiding Allround Assistant Business Services iets voor jou!

Het beroep

Als allround assistant business services help je collega’s en klanten op kantoor. Je houdt van organiseren, plannen en aanpakken waar nodig. Je kunt goed samenwerken met collega’s in grote projecten, maar je vindt het ook prima om zelfstandig aan de slag te zijn. Je helpt bij financiële en andere administratieve taken. Je bent nieuwsgierig en ondernemend. Jouw brede interesse maakt je een waardevolle kracht als allround assistant business services.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 3

2 jaar

BOL

Allround Assistant Business Services

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘Ik houd van aanpakken en help graag mijn collega’s op kantoor.’

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2.

De opleiding

De opleiding is op niveau 3 en duurt twee jaar. Het eerste halfjaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding Allround Assistant Business Services. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken.Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die leer je op school. Het beroep leer je het beste in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het noorden heb je na de studie Allround Assistant Business Services voldoende kans op een baan. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.