header image

Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn

Een kantoorbaan is het niet voor jou. Jij staat liever klaar voor anderen, hebt graag variatie in je werk en werkt het liefst samen in een divers team. Jij vindt het veel belangrijker om te verbinden met de mensen om je heen. Door te kiezen voor Zorg & Welzijn stap je in het brede vakgebied van empathie en deskundigheid. Zelfs de kleinste handeling kan een groot verschil maken in iemands leven!

  • Je bent geduldig.
  • Je kunt goed luisteren en communiceren.
  • Je bent behulpzaam en steekt graag de handen uit de mouwen.

Doe waar jij goed in bent en laat jouw zorgzame kant stralen. De beste mbo-opleidingen Zorg & Welzijn vind je op ons ROC.

Na je opleiding kun je veel verschillende kanten op. Zo ga je aan de slag een ziekenhuis, verpleeghuis, asielzoekerscentrum, de thuiszorg, een revalidatiecentrum, of bijvoorbeeld een instelling voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

img

‘Wat de opleiding zo leuk maakt is dat je op een toegankelijke en praktische manier leert om zorg aan een ander te verlenen.’ Benthe – student Mbo-Verpleegkundige

Op 14 maart is de volgende Open dag bij ROC Menso Alting. Tijdens de Open dag kun je rondkijken op onze school, kennismaken met onze leerlingen en docenten en kun je alles vragen over de opleiding die jou aanspreekt! 

Een onmisbare ervaring als je zeker wilt weten dat je kiest voor een opleiding die bij jou past. Ook als je nog geen idee hebt welke opleiding het gaat worden, ben je van harte welkom. We gaan graag met je in gesprek om mee te denken in waar jij in uitblinkt.  

Laat weten dat je komt! En neem gerust iemand mee, samen zie je meer dan alleen. Zo kun je er ook thuis nog even over napraten.     

Het Menso Alting is het kleinste – en gezelligste – ROC van Nederland. Je medestudenten worden al snel je vrienden, docenten doen meer dan lesgeven en je voelt je hier snel thuis. We zien jou als persoon, want jij bent voor ons meer dan een naam of studentnummer. Dit past bij onze christelijke visie, waarbij we ervan uitgaan dat God jou ziet en wil dat jij je plekje inneemt in de maatschappij. Wij geven je de (persoonlijke) begeleiding en uitdaging die bij jou past. In de keuzegids MBO 2022 zijn we zelfs uitgeroepen tot beste ROC van het Noorden en tweede van Nederland! 

Wist je dat…  

…ruim de helft van onze studenten een contract krijgt aangeboden na hun stage en dus direct aan de slag ging in een domein gerelateerd aan hun opleiding? Iets minder dan de helft kiest ervoor om door te leren, bijvoorbeeld op mbo 4 of op het hbo.