header image

Commercieel Medewerker

Commercieel Medewerker

Ben jij commercieel ingesteld? Ben je communicatief vaardig en vind je het leuk om met klanten om te gaan? Dan is de opleiding Commercieel Medewerker iets voor jou!

Het beroep

Als commercieel medewerker werk je in de verkoop. Je werkt voor een bedrijf dat zijn product of diensten wil verkopen aan klanten. Jij zorgt ervoor dat de koop wordt gesloten en dat alles goed wordt geregeld. Vanachter je bureau heb je veel contact met klanten. Je zoekt uit wat de klant wil en je zorgt ervoor dat hij dat krijgt. Je zoekt uit hoeveel het gaat kosten en hoe lang de levering duurt. Daardoor heb je ook veel contact met collega’s van andere afdelingen. Na het overleg doe je de klant een goed aanbod. Als de klant het aanbod ook goed vindt stel je een verkoopcontract of orderbevestiging op. Soms werk je mee aan speciale verkoop- en marketingacties.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 3

2 jaar

BOL

Commercieel Medewerker BOL

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘Wat ik belangrijk vind is dat je goed contact hebt met de klant, verstand hebt van je product en dat er een goede werksfeer is.’

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2.

Het beroep

De opleiding Commercieel Medewerker is op niveau 3 en duurt 2 jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken die eindigen met een toetsweek. Dit is een week waarin er toetsen en bijzondere activiteiten zijn. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het noorden van het land heb je na de studie Commercieel Medewerker voldoende kans op een baan. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.