header image

Pedagogisch Werk

Opleidingen Pedagogisch Werk

Ben jij goed met kinderen of is het jouw droom om met kinderen te werken? Dan is Pedagogisch Werk iets voor jou. In het pedagogische vakgebied staat de ontwikkeling van kinderen centraal. Met jouw rol als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent ben je van onschatbare waarde in het vormgeven van de toekomst van kinderen en het ontluiken van hun potentieel.

  • Je bent dol op kinderen.
  • Je blijft rustig in stressvolle situaties.
  • Je bent geduldig en fijn in de omgang.

Klaar om het verschil te maken in het leven van kinderen? Kies voor een van onze mbo-opleidingen in Pedagogisch Werk.  

Tijdens je opleiding leer je meer over organiseren, opvoeden en lesgeven. Afhankelijk van je opleiding ga je aan de slag bij een kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang of in het onderwijs.  

img

‘Docenten die weten wie je bent en naar je willen luisteren, dat maakt deze school uniek.’ Myrthe – student Onderwijsassistent

Het Menso Alting is het kleinste – en gezelligste – ROC van Nederland. Je medestudenten worden al snel je vrienden, docenten doen meer dan lesgeven en je voelt je hier snel thuis. We zien jou als persoon, want jij bent voor ons meer dan een naam of studentnummer. Dit past bij onze christelijke visie, waarbij we ervan uitgaan dat God jou ziet en wil dat jij je plekje inneemt in de maatschappij. Wij geven je de (persoonlijke) begeleiding en uitdaging die bij jou past. In de keuzegids MBO 2022 zijn we zelfs uitgeroepen tot beste ROC van het Noorden en tweede van Nederland! 

Wist je dat…  

…ruim de helft van onze studenten een contract krijgt aangeboden na hun stage en dus direct aan de slag ging in een domein gerelateerd aan hun opleiding? Iets minder dan de helft kiest ervoor om door te leren, bijvoorbeeld op mbo 4 of op het hbo.