header image

E-commerce specialist

E-commerce, online marketing, online sales. Het is overal waar je kijkt. En je leert er álles over tijdens de opleiding E-commerce specialist. 

Als E-commerce specialist ben je verantwoordelijk voor de online verkopen en online zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Het is een afwisselend beroep: je analyseert websites en verkoopcijfers, je onderzoekt alle contactmomenten tussen klant en bedrijf, je bedenkt en start social mediacampagnes en weet welke kanalen je moet inzetten. Jij benadert de markt op het juiste moment en met de juiste boodschap. Je volgt trends en ontwikkelingen en springt in op kansen die een bedrijf laten groeien. Ben jij klantgericht, commercieel en ondernemend? Dan is E-commerce specialist de opleiding voor jou.

Het beroep

Als E-commerce specialist heb je een belangrijke rol in het verhogen van de online verkopen en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Je hebt een afwisselende functie. Dit betekent dat jij je onder andere bezighoudt met het opzetten van social mediacampagnes, het analyseren van data of een strategie bedenkt voor het marketingteam.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 4

3 jaar

BOL

E-commerce specialist BOL

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘Bijdragen aan een succesvol resultaat vind ik gaaf’

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl of gl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

De opleiding

De opleiding is op niveau 4 en duurt drie jaar. De eerste periode van het eerste studiejaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding e-commerce.

Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vak als het online marketing,
het e-commerce traject en customer journey.

Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er ook veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je deze opleiding via de beroeps opleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het noorden van het land heb je voldoende kans op werk na het afronden van deze opleiding.