E-commerce, Online marketing, Online sales. Het is overal waar je kijkt. En je leert er álles over tijdens de opleiding e-commerce specialist. 
Als e-commerce specialist ben je verantwoordelijk voor de online verkopen en online zichtbaarheid van jouw bedrijf. 

Het is een afwisselend beroep: je analyseert websites en verkoopcijfers, je onderzoekt alle contactmomenten tussen klant en bedrijf, je bedenkt en start social mediacampagnes en weet welke kanalen je moet inzetten. Jij benadert de markt op het juiste moment en met de juiste boodschap. Je volgt trends en ontwikkelingen en springt in op kansen die een bedrijf laten groeien. Ben jij klantgericht, commercieel en ondernemend? Dan is e-commerce specialist de opleiding voor jou.

Als e-commerce specialist heb je een belangrijke rol in het verhogen van de online verkopen en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Je hebt een afwisselende functie. Dit betekent dat jij je onder andere bezighoudt met het opzetten van social mediacampagnes, het analyseren van data of een strategie bedenkt voor het marketingteam.

De opleiding is op niveau 4 en duurt drie jaar. De eerste periode van het eerste studiejaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding e-commerce.

Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vak als het online marketing, het e-commerce traject en customer journey. 

Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er ook veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je deze opleiding via de beroep opleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

In het noorden van het land heb je voldoende kans op werk na het afronden van deze opleiding. 

Binnenkort vind je deze opleiding in ons opleidingen overzicht maar mis deze kans niet en meld je nu al aan voor het schooljaar 2024/2025 via deze link. Daarbij heb je net als bij andere aanmeldingen een Digi-D nodig.