Opgeleid worden tot kraamverzorgende dat kan bij onze school. In het Dagblad van het Noorden (NoordZ) vertellen Corine Struis (student verzorgende IG en werkzaam bij Kraamzorg het Groene Kruis en Petra Buist (docent en coördinator) over het beroep en de opleiding.
Er is een tekort aan kraamverzorgenden, maar op ons ROC zijn we gedreven om mensen op te leiden voor het prachtige beroep: ‘we streven ernaar dat elke student met een volle rugtas aan kennis aan het werk kan’.

In de geboortezorg is samenwerken met de verschillende disciplines belangrijk. Ook in de opleiding wordt hier veel aandacht aan besteed.
Er wordt samengewerkt met onder andere de academie Verloskunde Groningen, dit doen we tijdens de interprofessionele opleidingsdagen (IPE). 
Kraamverzorgenden en verloskundigen in opleiding leren zo elkaars taken en verantwoordelijkheden kennen. Zo oefenen ze in samenwerkingen bij bevallingen en in het voeren van moeilijke gesprekken. Allemaal gericht op een optimale samenwerking en uiteindelijke de beste zorg voor moeder en kind. 

Samenwerken met het werkveld, passie voor de student, het beroep en goed onderwijs: belangrijke waarden van het ROC Menso Alting Groningen, niet voor niets het Beste ROC van Noord Nederland.

Lees hier het artikel.