header image

Studentenraad

Voor en door studenten!

Studentenraad

Elke mbo-school is verplicht om een studentenraad te hebben. Het ROC Menso Alting heeft een actieve studentenraad die bestaat uit zes studenten. De studentenraad is er voor jou! Hieronder zie je wat de studentenraad voor jou kan betekenen.

5 vragen aan de studentenraad

Waar houdt de studentenraad zich mee bezig?

De studentenraad houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling en visie van de school, waarin wij spreken namens de studentenraad. De directie kijkt van bovenaf naar de school en wij kijken hoe het in de dagelijkse praktijk eraan toe gaat; hoe gaan dingen en wat kan beter. Daarnaast worden beleidsdocumenten ook besproken met de studentenraad en telt onze mening daarin. Er is dus een fijne wisselwerking tussen directie en student.

Waar zijn jullie op dit moment mee bezig?

Het afgelopen jaar zijn we voornamelijk bezig geweest met het bekend maken van de Studentenraad onder de studenten. Dit bijvoorbeeld door het maken van nieuwe posters waardoor jullie ons kunnen herkennen in de gangen. Daarnaast heeft de Studentenraad een inspraak gehad in het plaatsen van de nieuwe banken in de gangen en de prullenbak achteraan het plein!

Wat willen jullie aankomend jaar bereiken?

Aankomend jaar willen we door middel van het gebruik van social media, meer polls en vragen stellen aan jullie, de studenten. Op deze manier willen we jullie stem nog meer laten horen. Daarom hebben we ook zo hard gewerkt aan onze bekendheid, zo hopen we makkelijker te bereiken zijn voor jullie.

Op welk behaald resultaat zijn jullie het meest trots?

Vooral de banken op de gang voor het comfort van de studenten, dit is belangrijk om een goede rust te hebben in de pauzes en een fijne plek te hebben waar je kan zitten en kletsen met je vrienden. Ook het laten plaatsen van een prullenbak achteraan het schoolplein. Het viel al weken op dat hier erg veel vuilnis lag. Om dit te voorkomen hebben we er nu een prullenbak laten neerzetten, veel beter voor het milieu!

Hoe kunnen andere studenten die niet in de studentenraad zitten en een goed idee hebben toch een bijdrage leveren?

Laat je horen via de klassenvertegenwoordigers, maar bij een goed idee kan de student ons ook altijd een bericht sturen via de mail (studentenraad@rocmensoalting.nl) of ons Instagram account (rocma_sr). Ook zullen er dus regelmatig vragen of polls op het Instagram account voorbijkomen! Laat je dan ook zeker horen!

Leden van de studentenraad

In de studentenraad zitten op dit moment: Joëlle, Renee, Johan, Isa en Marjolein. Op de foto een deel van de leden van de studentenraad (vlnr): Joëlle, Renee en Johan.