header image

Studeren bij ROC Menso Alting in Groningen 

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar het Menso Alting! Volgens onze studenten zijn wij het allerleukste ROC van Nederland. We heten je welkom op onze school en leggen je graag uit waarom ook jij je opleiding bij ons wilt volgen.

Met zo’n 700 studenten is ROC Menso Alting het kleinste én gezelligste ROC van Nederland. En nee, dat hebben we niet zomaar bedacht. Als je onze studenten vraagt waarom studeren op het Menso Alting zo leuk is, dan hoor je ze vaak zeggen dat ze zich hier snel thuis voelen!

Bij ons leer je in een vertrouwde omgeving. Je medestudenten worden snel je vrienden en de docenten zijn meer dan alleen een leraar. Ze zijn ook een luisterend oor, kennen je bij naam en weten precies waar jouw talenten liggen. Van hen krijgt je de ruimte om fouten te maken, zodat je kunt groeien als persoon en het beste uit jezelf kunt halen. Onze school is een plek waar leerlingen en leraren elkaar kennen en respecteren, en waar iedereen zichzelf mag zijn!

Heb je het al gehoord? Volgens de Keuzegids mbo 2022 zijn wij ook het beste ROC van het noorden. En zéker niet onbelangrijk: we eindigden als ROC zelfs op een mooie tweede plek van heel Nederland!

We zijn ambitieus en vinden het belangrijk dat jij een goede studieloopbaan hebt. Dat betekent dat kwaliteit voorop staat en we streven naar het hoogst haalbare. We zoeken altijd naar wat jij kunt betekenen. Misschien is dat wel meer dan jij denkt! Met onze uitdagende lessen van ervaren docenten kun jij groeien als persoon en tegelijkertijd zien wat je allemaal in huis hebt. Als student op het Menso Alting doe je het niet alleen, maar ontwikkelen we ons samen tot de beste versie van onszelf.

Maar liefst 63% krijgt na de stage een contract aangeboden. Veel studenten kiezen er ook voor om verder te leren en door te stormen naar mbo 4 of naar het hbo. Wat je toekomstplannen ook zijn, bij het Menso Alting begin je goed!

Het Menso Alting is een christelijk ROC. Dat betekent dat we je voorbereiden op je toekomstige beroep vanuit een christelijke levensvisie. We leven vanuit de Bijbel en gaan met respect met elkaar om. Onze studenten hebben het gevoel dat ze écht worden gezien en de begeleiding krijgen die bij hen past. 

Wij geloven namelijk dat God wil dat jij je plek inneemt in deze wereld. Op onze school is er aandacht voor de maatschappij, waar jij, net als ieder ander, een belangrijk onderdeel van bent. Daarom leren we je om oog te hebben voor de mensen om je heen en hoe je van waarde kunt zijn voor anderen.  

Ben je benieuwd naar de verschillende opleidingen die je bij ons kunt volgen? Ontdek het op onze opleidingspagina.