header image

Horizon – voor de verandering

Hej daar! Zoek je nog een zinvolle invulling voor jouw tussenjaar? Bijvoorbeeld omdat je iets van de wereld wilt zien, geen studiekeuze kunt maken of gewoon even wat anders wilt?
Denk dan eens aan Horizon!

Een divers programma waar verschillende thema’s aan bod komen: geloof, persoonlijke ontwikkeling, loopbaankeuzes en nog veel meer. 

Wat is Horizon?

Horizon is een programma van een half jaar waarin je jouw horizon gaat verbreden, zowel maatschappelijk als internationaal. Je groeit als persoon en in je geloof. Er komen diverse thema’s aan bod waarin jij je gaat ontwikkelen. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, geloof, loopbaankeuzes en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Horizon is een samenwerking en onderdeel van het Gomarus College en het ROC Menso Alting.

Neem alvast een kijkje op de instagram pagina!

Stel je eens voor…
Je zit op een bankje starend naar de horizon. Dan sta je op, je wandelt verder en gaat na een aantal kilometers op een ander bankje zitten. De omgeving en horizon kunnen er ineens heel anders uitzien. Misschien zat je eerst wel op een bankje naar een dorpje te staren en kijk je nu uit over een prachtige zonsondergang aan zee! Precies dát is wat Horizon inhoudt. Jij komt in beweging en daarmee verandert je beeld; op jezelf, jouw omgeving en de wereld.

Met Horizon verbreed jij jóuw horizon

Heb jij zin om met ons mee op reis te gaan? We hebben het ticket al voor je klaarliggen.

Hoe ziet de reis eruit?

Heel kort gezegd als volgt: 

Persoonlijke reis: wie ben je? Voor jezelf, voor God en de mensen om je heen?  

Maatschappelijke reis: hoe draag je bij aan de wereld en heb je oog voor de ander? 

Geestelijke reis: wie is God en hoe leer je Hem kennen? 

Loopbaanreis: wat heb je nodig voor je loopbaan? Hoe maak je goede keuzes in studie en beroep? 

Internationale reis: Samen de wereld ontdekken? Ontdek het hier! 

Belangrijk is dat je deze reizen kunt maken met één ticket en één bestemming, namelijk jouw nieuwe horizon! En die is voor iedereen anders. Je wordt uitgedaagd op alle gebieden een laagje dieper te gaan. Tijdens het programma maken we daarvoor gebruik van lessen, workshops, sprekers en andere activiteiten. Daarnaast werken we samen met verschillende maatschappelijke organisaties en steek je ook zelf de handen uit de mouwen. De eerste weken doen we dit in Nederland en daarna in het buitenland. In deze levens veranderende reis zul je kennismaken met armoede, jezelf en de groep. 

img

‘Terugkijkend op hun ervaringen gaven oud-Horizon kandidaten zonder uitzondering aan dat ze gevormd waren in hun relatie tot zichzelf, hun naaste, de wereld en God.’

Hoe kom ik aan een ticket?

  • Je moet er natuurlijk veel zin in hebben! Voorkennis is niet nodig. 
  • Voor een tussenjaar heb je een startkwalificatie nodig, oftewel een havo-, vwo- of mbo-diploma;  
  • Je moet het leuk vinden samen met je medestudenten deze reis te ondernemen;  
  • Reizen brengt nou eenmaal kosten met zich mee. Het is belangrijk je daarop voor te bereiden en dat je daarnaast bereid bent om geld op te halen. Dit stukje fondsenwerving maakt onderdeel uit van het programma en is bedoeld om jouw reis te bekostigen. 

We hopen dat je net zo enthousiast bent geworden als wij! Twijfel je of één of meerdere onderdelen van het programma bij je past of heb je een andere vraag? Neem dan even contact met ons op. Wij geloven dat dit programma bijdraagt aan je ontwikkeling zodat je de volgende stap in je leven kunt zetten. En jou uiteindelijk… op jouw bestemming brengt! 

Meer informatie over Horizon