header image

Servicemedewerker

Kies je voor de opleiding servicemedewerker, dan kies je voor afwisselend werk! Je bent sociaal vaardig, dienstverlenend, praktisch en ondernemend.

Het beroep

Als servicemedewerker ben je een onmisbare duizendpoot. Je bent de steun en toeverlaat van de organisatie. Jij hebt veel verschillende taken. Het ene moment ontvang je gasten of cliënten en sta je hen te woord. Het andere moment zorg je ervoor dat de werkplekken in orde zijn. Ook kan het zijn dat je administratieve taken uitvoert, de post verzorgt, onderhoudswerkzaamheden doet of in de catering aan de slag bent.
Het mag duidelijk zijn: jij doet werk dat onmisbaar is in grote organisaties en instellingen. Je kunt hierbij denken aan zorginstellingen, congrescentra, winkels, gemeenten, scholen, sportcentra, vakantieparken of zwembaden.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 2

2 jaar

BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

aanmelden arrow right
img

‘Ik help graag andere mensen. Iedere dag doe ik weer iets anders. Dat maakt dat je veel leert over een bedrijf en dat vind ik juist zo leuk! ‘

De opleiding

De opleiding Servicemedewerker is op niveau twee en duurt twee jaar. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Tijdens je opleiding leer je onder andere:

  • hoe je cateringwerkzaamheden uitvoert;
  • hoe je bezoekers gastvrij ontvangt:
  • te helpen bij activiteiten;
  • de post te verzorgen;
  • hoe je eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden uitvoert;
  • hoe je meehelpt ruimtes schoon te maken en in te richten;
  • hoe je administratieve taken uitvoert en voorraden beheert.

Je beroepshouding is misschien wel het belangrijkste binnen deze opleiding. Daar gaan we samen aan werken en daar maak jij straks het verschil mee!
Behalve de beroepsgerichte vakken horen de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap standaard bij deze opleiding. Ook volg je keuzedelen, waarmee je je nog verder kunt specialiseren.
Het beroep leer je natuurlijk het best in de praktijk. Daarom is er ook veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage).

Kans op werk

Na de opleiding Servicemedewerker is de kans op werk in het Noorden van het land matig. Op de site kiesMBO.nl, een website van de onafhankelijke stichting SBB, krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt per regio. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.