header image

Retail Specialist

Business College | BOL Niveau 3

Retail Specialist

Jij wilt graag de klant helpen met het maken van een keuze voor een product of dienst. Je kunt je verplaatsen in de klant. Je bent gastvrij en denkt graag met de klant mee. Ook werk je graag samen met collega’s. De opleiding Retail Specialist is echt iets voor jou!

Het beroep

Als retail specialist heb je uitgebreide kennis van het assortiment en beheers je verkooptechnieken. Je weet hoe je artikelen het beste presenteert en hoe je ervoor zorgt dat klanten zich welkom voelen in jouw (online) winkel. Je bent op de hoogte van trends en actuele ontwikkelingen. Je kunt in veel verschillende winkels werken. Je geeft ook leiding aan de andere winkelmedewerkers. Deze medewerkers stuur je aan bij het goederenontvangst, inrichting van de (online) winkel, artikelpresentatie, verkoopgesprekken en allerlei allerdaagse werkzaamheden. Jij werkt mee, maar verplaatst je wanneer nodig in de rol van leidinggevende, probleemoplosser of assistent van je leidinggevende. De afwisseling vindt je prettig: je bent flexibel en combineert dit met commercieel gevoel en met tact om mensen hierbij aan te sturen.
Binnen het team van medewerkers werk jij onder leiding van de retailmanager of de ondernemer. 

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 3

2 jaar

BOL

Retail Specialist BOL

aanmelden arrow right
img

‘De afwisseling tussen winkelwerkzaamheden en leiding geven vind ik erg leuk!’

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2.

img
img
img
img
img
img
img
img

De opleiding

De opleiding is op niveau 3 en duurt twee jaar. Het eerste halfjaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding Retail Specialist.
Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vak als het voeren van verkoopgesprekken. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er ook veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het noorden van het land heb je voldoende kans op werk na het afronden van deze opleiding. Op de website www.kiesmbo.nl kan je opzoeken wat je kansen zijn. Het is een momentopname en het wordt per regio aangegeven. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.