header image

Junior Accountmanager

Junior Accountmanager

Ben jij commercieel ingesteld? Ben je communicatief vaardig en vind je het leuk om te onderhandelen? Dan is de opleiding Junior Accountmanager iets voor jou!

Het beroep

Als junior accountmanager onderhoud je contacten met accounts. Dat zijn grote en belangrijke klanten van het bedrijf waarvoor je werkt. Met deze klanten houd je intensief contact. Je hebt regelmatig telefonisch contact, maar je gaat er ook vaak op bezoek. Je onderzoekt welke producten of diensten goed bij jouw klant passen en je geeft hen daarin advies. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een presentatie. Als de klant interesse heeft in een bepaald product, stel je een offerte op. Je onderhandelt met je klant tot jullie het eens zijn. Als het product is geleverd, controleer je of het voldoet aan de wensen van de klant. Daarnaast bedenk je manieren om de omzet en het marktaandeel van je bedrijf te vergroten. Ook voer je activiteiten uit die voortkomen uit beleidsplannen, zoals het bedenken, uitwerken en uitvoeren van marketingcampagnes.

Ontdek meer over deze opleiding

Niveau

Duur

Leerweg

Niveau 4

3 jaar

BOL

Junior Accountmanager BOL

aanmelden arrow right

Let op: Voor het aanmelden is een DigiD nodig. Hou deze bij de hand.

Zó werkt het aanmelden

Weten hoe het aanmelden werkt of heb je hier hulp bij nodig?

img

‘Wat ik belangrijk vind is dat je goed contact hebt met de klant, verstand hebt van je product en dat er een goede werksfeer is.’

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
– een vmbo-diploma (tl of gl), of
– een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
– een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

De opleiding

De opleiding Junior Accountmanager is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Je wordt bijvoorbeeld gevraagd een congres te organiseren of vergaderingen te notuleren. Vanuit het bedrijfsleven word je ondersteunt in het schrijven van je ondernemingsplan. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het noorden van het land heb je na de studie Junior Accountmanager voldoende tot matige kans op een baan. Op de website www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.