Wat ga je doen als kraamverzorgende?
Als kraamverzorgende word je ingezet in situaties vlak voor, tijdens en (gemiddeld) acht dagen na de geboorte van een baby. In de kraamzorg staan zowel de moeder als de pasgeborene centraal. In verschillende situaties kun je inschatten welke zorg en begeleiding er nodig is. Je hebt een professionele houding en kunt met kennis van zaken het beroep uitoefenen. Je observeert, signaleert en coördineert.
De kraamverzorgende werkt intensief samen met onder andere de verloskundige en overige professionals in de geboortezorg. Samen dragen jullie zorg voor een veilige en goede start van de pasgeborene.
Een kraamverzorgende is:
- Flexibel
- Sociaal
- Geduldig
- Zorgzaam
- Praktisch
- Betrouwbaar
Wat verdien je als kraamverzorgende?
Het salaris van een kraamverzorgende kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals ervaring, locatie en werkgever.
Welk opleidingsniveau is vereist?
Om kraamverzorgende te worden, moet je minimaal in het bezit zijn van een MBO-diploma op niveau 3 of 4 in de zorgsector. Een passende opleiding is bijvoorbeeld onze opleiding Kraamverzorgende (branche erkend) of de BOL- en BBL-opleiding Verzorgende-IG waar je wordt opgeleid tot verzorgende en de specialisatie in de kraamzorg volgt.
Hoelang duurt de opleiding?
De duur van de opleiding tot kraamverzorgende hangt af van verschillende factoren, zoals bij welke school je de opleiding volgt en op welk niveau. In Nederland is de opleiding tot kraamverzorgende over het algemeen een mbo-opleiding op niveau 3, die ongeveer 2 tot 3 jaar in beslag kan nemen. Bij ROC Menso Alting bieden wij jou opleidingen tot kraamverzorgende. Je kunt bij ons kiezen uit een BOL-opleiding verzorgende-IG, een BBL-opleiding verzorgende-IG in de kraamzorg, de opleiding Kraamverzorgende (branche erkend) of een keuzedeel Verdieping Kraamzorg. Zo is er altijd een manier om kraamverzorgende te worden die past bij jou.
Benieuwd naar onze opleidingen tot kraamverzorgende?