header image

Coronavirus

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij studenten en medewerkers. Vooral als je te maken hebt met een stage in het buitenland.

Coronavirus

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij studenten en medewerkers. Vooral studenten en medewerkers die te maken hebben met stages in het buitenland hebben vragen. Hieronder vind je de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Update 13 maart 2020

Corona Update

Update maatregelen ROC Menso Alting in verband met het Corona virus:

Bovenstaande maatregelen gelden per direct en tot nader order. De ontwikkelingen gaan op dit moment erg snel. Er vindt daarom elke werkdag in het managementteam overleg plaats over ontwikkelingen rondom het coronavirus. De informatie hierover wordt dagelijks vernieuwd op de website.

Verder gelden de aangescherpte landelijke richtlijnen.

Heb je nog vragen neem dan contact op met je SLB-er.

Ben of ga je op buitenlandstage?

Reizen naar en stages in gebieden met een door het minister van Buitenlandse Zaken afgegeven code rood en code oranje raden we uiteraard sterk af. Ben je in een risicogebied met code rood of oranje? Beslis dan zelf of je terug wilt (proberen) te komen naar Nederland.

Ben je in een gebied met code geel waar op dit moment geen risico is? Beslis dan zelf of je terug wilt (proberen te) gaan naar Nederland.
Ben je in het buitenland en besluit je om terug te keren naar Nederland? Neem dan contact met je ibpv coördinator en meld dat je terug naar Nederland komt, of probeert te komen.


Heb je hulp nodig om terug te komen naar Nederland? Vraag dan hulp aan je ibpv coördinator.
Let op: de reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen op dit moment snel door de verspreiding van het virus. Op deze site vind je de actuele reisadviezen vanuit het ministerie:

Kom je terug van een vakantie uit het buitenland?

Kom je terug van een vakantie uit het buitenland? Kijk dan op de site van RIVM voor informatie over het virus
www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden


Check via www.nederlandwereldwijd.nl/ en www.lcr.nl/nieuws  of je in een risicogebied bent geweest.

Kom je uit een risicogebied en heb je koorts of ben je de afgelopen twee weken in contact geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus? Dan ben je verplicht contact op te nemen met je huisarts. Kijk ook op:

Wanneer moet je contact opnemen met je huisarts?

Je moet contact opnemen met je huisarts als je koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) en de afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest en/of de afgelopen twee weken in contact bent geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus. Kijk voor de meeste recente adviezen op:

Vragen

Heb je een vraag die je niet kunt beantwoorden met bovenstaande informatie stel die dan gerust. Bij voorkeur via 

groningen@rocmensoalting.nl

Vermeld daarbij je naam en klas.